Sdružení slováckých vinařů se v termínu 20. - 21. června 2015 zúčastní největšího gastronomického festivalu ve východních Čechách - FRESH festivalu v Pardubicích.
Na stánku našeho Sdružení se můžete těšit na 42 špičkových vín od 6 vinařství ze slovácké podoblasti:
Vinařství Richard Tichý Hrušky, www.vinorichard.cz
Víno Blatel Blatnice pod Sv. Antonínkem, www.vinoblatel.cz
Vinařství Dufek Svatobořice-Mistřín, www.vinarstvi-dufek.cz
Vinařství Spielberg Archlebov, www.spielberg.cz
Rodinné vinařství Košut Prušánky, www.vinarstvikosut.cz
Vinařství Štěpán Maňák Žádovice, www.vino-manak.cz
Prima FRESH Festival letos slibuje jedinečné gastronomické zážitky a také celou řadu osobností spojených se špičkovým jídlem. Přijďte se podívat na skvělé kuchařské show a naučte se vařit s nejlepšími kuchaři České republiky, kteří přímo z pódia budou vést kulinářské workshopy. V Pardubicích své umění ukáže ´zlý šéf´ Zdeněk Pohlreich, dále Roman Vaněk, Dalibor Navrátil, kapitán národního teamu Filip Horký, Karolína z TV Prima, Gondíci či Markéta Hrubešová. Chybět nebude ani Petr Havlíček, odborník na hmyzí kuchyni Petr Ocknecht či expert na molekulární kuchyni a extrémní catering Petr Koukolíček. Pro čtyři vybrané návštěvníky budou připravené plně vybavené kuchyně, ingredience, nádobí a vše potřebné… Pod vedením známých osobností budou pokrmy vařit naživo společně s nimi.
Tradiční součástí festivalu je soutěž o Východočeskou restauraci roku, které se zúčastní TOP restaurace z regionu se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu pak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy. Avantgardní kuchař Petr Koukolíček zde bude mít hned dvě restaurace. V jedné z nich se budou podávat extrémní pochutiny – krajta královská, krokodýl, žáby, maso ze zebry. Druhá pak představí molekulární gastronomii. V dalším stánku u Petra Ocknechta se hosté zakousnou do specialit z hmyzu.
Soutěže o Pivo FRESH Festivalu se zúčastní dvě desítky pivovarů a minipivovarů. Chuťové buňky milovníků vína zase uspokojí desítka špičkových vinařství. Již tradičně nebudou chybět prodejní prezentace delikates z celého světa a také nejrozsáhlejší kolekce držitelů značek Regionální potravina a MLS pardubického kraje, kdy na festivalu dojde k oficiálnímu slavnostnímu vyhlášení výherců o oceněných v těchto kategoriích za rok 2015.
V sobotu 20. června bude program probíhat od 10 do 21 hodin a v neděli 21. června od 10 do 16:30 hodin (vstupné po oba dva dny je 50 Kč).
Více na www.freshfestival.cz.
Aktualizováno 21. 08. 2023
První hodnocení Národní soutěže vín 2023 na Moravě patřilo již tradičně vínům ze Slová…
Na Slovácku je Šampionem červené víno z vinařství Karel NovotnýAktualizováno 11. 08. 2022
Národní soutěž vín 2022 se přesunula na jižní Moravu a seriál hodnocení zde tradičně…
Šampionem na Slovácku se stal Sauvignon z Vinné sklepy Skalák