Fresh festival Praha

Sdružení slováckých vinařů se v termínu 6. - 7. června 2015 v Letenských sadech zúčastní největšího gastronomického festivalu v Praze - FRESH festivalu.

Na stánku našeho Sdružení se můžete těšit na 42 špičkových vín od 6 vinařství ze slovácké podoblasti:

Vinařství Dufek Svatobořice-Mistřín, www.vinarstvi-dufek.cz

Víno Blatel Blatnice pod Sv. Antonínkem, www.vinoblatel.cz

Vinařství Štěpán Maňák Žádovice, www.vinarstvi-manak.cz

Rodinné vinařství Košut Moravská Nová Ves/Prušánky, www.vinarstvikosut.cz

Vinařství Spielberg Archlebov, www.spielberg.cz

Vinařství Richard Tichý Hrušky, www.vinorichard.cz 

Na hlavním pódiu Prima FRESH festivalu se budou střídat kuchařské show profesionálních kuchařů i známých osobností, které jsou vyhlášené svým kladným vztahem k jídlu. Z druhého pódia budou vést slavní hosté kulinářské workshopy a vařit přímo na místě si s nimi mohou vyzkoušet návštěvníci festivalu. V přestávkách mezi kuchařskými show vystoupí komici z pořadu Na stojáka.

Přímo v areálu festivalu se pak bude prezentovat řada restaurací, z nichž některé nabídnou skutečně originální kulinářské zážitky. Avantgardní kuchař Petr Koukolíček bude podávat extrémní pochutiny – krajtu královskou, krokodýla, žáby či maso ze zebry - a představí i molekulární gastronomii. Oblíbená food blogerka Veronika KOKO Kokešová ve spolupráci s restaurací Tamarind Tree představí svoje chilli menu.

Areál festivalu se pro návštěvníky otevře v sobotu v 10 hodin. „Hned první den předvedou své kuchařské show dvě krásné dámy – Karolína domácí kuchařka známá z TV Prima a herečka Markéta Hrubešová. Doplní je například italský kuchař a majitel restaurací v Praze a Brně Riccardo Lucque a jak vařit zdravě a chutně ukáže výživový poradce Petr Havlíček,“ podotýká k programu úvodního dne Petr Jirásek. 

Prima FRESH Festival v sobotu dále představí jedna z nejlepších food blogerek u nás Veronika KOKO Kokešová, Petr Koukolíček se svým extrémním cateringem a největší hvězda mezi českými šéfkuchaři Zdeněk Pohlreich. Jeho tvář je s festivalem spojená už od úplných začátků v roce 2011. „Akce má dobrou atmosféru, na pořadatele je spolehnutí a je to takové demokratičtější než ostatní festivaly. Na pódiu je skvěle vybavená kuchyň, moderátor je v pohodě a mám to blízko,“ říká se svým typickým humorem Zdeněk Pohlreich. 

V neděli 7. června uvaří z hmyzu Milan Václavík a své umění předvedou další kuchařská esa – Marcel Ihnačák, Roman Paulus a Jiří Štift. „Vaření jako koníček se stalo velmi oblíbenou aktivitou a je to dobře. Jen málo co nás spojuje tak jako dobré jídlo. Loni jsem byl na festivalu v Pardubicích, který měl skvělou atmosféru, letos jsem se zúčastnil Prima FRESH Festivalu v Plzni a už se těším, že si to samé zopakuji i v Praze. Při mojí cooking show chci vařit z lokálních surovin, a proto jsem zvolil Sumce a Okouna,“ říká Jiří Štift, Pohlreichův žák.

Úplně na závěr festivalu vyhlásí paní Irena Ropková - radní hl. města Prahy držitele titulu Restaurace FRESH Festivalu Praha. Z dvaceti špičkových restaurací, které nabídnou svá degustační menu, ji vyberou přímo návštěvníci Prima FRESH Festivalu. Z dvacítky piv čepovaných v areálu zvolí takéPivo FRESH Festivalu Praha. Kdo upřednostňuje spíše kvalitní vína, bude si moci vybrat z nabídky desítky vinařů.   

V sobotu 6. června bude areál otevřen od 10 do 21 hodin (vstupné 100 Kč) a v neděli 24. května od 10 do 18:00 hodin (vstupné 100 Kč).

Více informací na www.freshfestival.cz

Kontaktujte nás +420 606 714 041

Novinky

První hodnocení Národní soutěže vín 2023 na Moravě patřilo již tradičně vínům ze Slová…

Na Slovácku je Šampionem červené víno z vinařství Karel Novotný

Národní soutěž vín 2022 se přesunula na jižní Moravu a seriál hodnocení zde tradičně…

Šampionem na Slovácku se stal Sauvignon z Vinné sklepy Skalák